Een snellere, sportievere versie van de VW ID.4 die daardoor uiterst geschikt lijkt voor chauffeurs die graag hoeken of een drang hebben om ijlings voort te gaan.

Het is een Volkswagen ID.4 met een vleugje sportiviteit, betere prestaties en vierwielaandrijving. Niet tot alles verzettende snelheden in staat, maar wel aangenaam rap.

De Volkswagen ID.4 GTX heeft twee elektromotoren en is goed voor 220 kW (299 pk), de sprinttijd naar 100 kilometer per uur komt uit op 6,2 seconden en de topsnelheid van de suv ligt op een begrensde 180 kilometer per uur. Tien jaar terug zou zoiets nog aardig wat indruk maken, maar voor een ev is het niet direct uitzonderlijk.

Volkswagen geeft hoog op over de gelijkenissen met een GTI, onder meer vanwege het dagrijlicht aan de voorzijde dat is opgebouwd uit honingraatelementen. Het lijkt nogal gezocht, of anders behoorlijk subtiel. In het interieur zijn rode, contrasterende naden te vinden. Al met al is dit gewoon een forse auto die ver afstaat van het oerconcept van de GTI.

Vanaf de zomer is deze nieuwe uitvoering van de VW ID.4 beschikbaar. Prijzen worden later bekendgemaakt.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.