Zodat de verkoop alsnog van start kan gaan, tegen het einde van de ongetwijfeld lange zomer.

Interieur van de VW ID.3

Volkswagen en software zijn twee woorden die deze dagen niet bepaald goed samengaan. Naar verluidt wordt er gebeuld, het is noodzakelijk om talloze regels software te (her)schrijven zodat de Volkswagen ID.3 probleemloos werkt. Een cruciale bezigheid. De Volkswagen ID.3 wordt al geproduceerd, maar wordt pas geleverd op het moment dat de software af is.

Om toch te kunnen leveren zo tegen het einde van de zomer heeft Volkswagen een list bedacht. Eén van de belangrijkste auto’s van het merk uit Wolfsburg zal met versoberde software worden afgeleverd. Dat betekent dat de altijd aan-functie, om over the air updates mogelijk te maken, vermoedelijk niet werkt. Evenmin hoeft er te worden gerekend op een head up display met augmented reality. Ook de koppeling van de smartphone is wat gebrekkig, een route opsturen van telefoon naar auto kan niet gelijk. Doorgaans is het probleem dat de software teveel van de processor vraagt, waardoor de functionaliteit stokt.

Zou het een eerzame auto worden, vinden we de doelmatigheid terug die ooit volkomen gangbaar was bij Volkswagen? Het merk is uiterst spaarzaam met mededelingen, maar stelt dat de ID.3 wel degelijk de nodige functionaliteit biedt en dat updates regelmatig kunnen worden verwacht. De eerst keer is een werkplaatsbezoek nodig, daarna zou het over the air gaan. We wachten het af. Het is te hopen dat de eerste exemplaren niet de indruk wekken testvoertuigen te zijn, met een bijbehorende stroom aan foutmeldingen op de informatiedisplays. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als je software wilt uitleveren die niet helemaal af is, dat is niet ongebruikelijk, dat doen Google, Apple en Tesla ook. Dan is het wel van belang dat je die juist gemakkelijk ongemerkt kunt updaten. OTA updates zou dus eigenlijk de eerste werkende functionaliteit moeten zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.