VW ID.3
Elektrisch rijden voor de massa lijkt er voorlopig nog niet in te zitten, eerdere berichten ten spijt.

Volkswagen wil er maar wat graag voor zorgen dat iedereen elektrisch kan gaan rijden, de ev moet bereikbaarder worden dan nu het geval is. De Wolfsburgers pochen maar wat graag dat Tesla kan worden verslagen op prijs en aantrekkelijkheid. Bovendien wil men reeds in 2025 Tesla voorbij streven als het om de verkoopaantallen van elektrische auto’s gaat.

De eerste serieuze poging om met een concurrerende elektrische auto te komen is de VW ID.3. Die staat op het MEB-platform, speciaal ontwikkeld voor elektrische aandrijving. Veel modellen moeten volgen. De ID.3 kennen we alleen nog met camouflage, de onthulling laat op zich wachten en de levering gaat van start in 2020.

Zoals zo vaak is de eerste die gekocht kan worden een speciale introductie-uitvoering, voorzien van een aantrekkelijke opties, waartegenover uiteraard een hoger prijskaartje staat. De VW ID.3 Launch Edition krijgt een vanafprijs die een paar duizend euro onder de € 40.000 komt te liggen. Deze uitvoering heeft een accupakket met een capaciteit van 58 kWh, waarmee een afstand van 480 kilometer (WTP-norm) valt af te leggen.

Een basisversie van de VW ID.3 is evenwel op komst, de eerste die na de Launch Edition op de markt wordt gebracht heeft namelijk het kleinere accupakket van 45 kWh. Wanneer de long range van VW kan worden verwacht is onduidelijk, maar er moet ook een ID.3 komen met een accupakket van 77 kWh.

Gezien het prijsniveau is het zeker dat de concurrentiestrijd in het prijssegment tussen de 30.000 en 40.000 euro in volle hevigheid zal losbarsten. Volgend jaar is er voor dat geld veel te koop, gewaardeerde ev’s als de Nissan Leaf en Hyundai Ioniq Electric, de verbeterde Renault ZOE en de tweeling Opel Corsa-e en Peugeot e-208 als nieuwkomers. (Via: autonews.com)

Beeld: de VW ID.3 zoals we die vandaag de dag kennen, met camouflage


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.