Een compacte ev van Volkswagen, die behoorlijk betaalbaar belooft te worden.

VW MEB-platform

Er valt weinig af te dingen op een Volkswagen e-Up. Het is een behoorlijk praktische en goedkope elektrische auto. Het grootste bezwaar is misschien nog wel dat deze auto niet uitsluitend voor elektrische aandrijving is ontwikkeld. Wanneer wel gebruik wordt gemaakt van een platform dat op elektrische aandrijving is toegerust, kunnen de aandrijflijn en het accupakket efficiƫnt worden weggewerkt, zodat de binnenruimte relatief enorm is.

Uiteraard blijft Volkswagen zijn e-Up niet tot in lengte van jaren leveren, achter de coulissen wordt gewerkt aan een opvolger. Dat is de VW ID.1 Deze ev moet er in 2023 zijn, vooropgesteld dat de productie van de nieuwe generatie ev’s van VW’s alsnog soepel op gang komt. De auto is goedkoop en compact. Het is de bedoeling om een vereenvoudigde versie van het MEB-platform te gebruiken. Naar verwachting komen er accupakketten beschikbaar met een capaciteit van 24 kWh en 36 kWh. Veel meer dan een kleine 300 kilometer aan rijbereik zal er niet inzitten, wat evenwel voldoende is voor (groot)stedelijk gebruik.

Aanvankelijk bestond het idee om samen te werken met Suzuki voor de bouw van compacte ev’s, maar dat idee is losgelaten. Deze VW wordt dus geheel in eigen huis ontwikkeld. Het is onduidelijk welk prijsniveau kan worden verwacht, de VW e-Up kost meer dan 20.000 euro. Hopelijk kost de nieuwe, kleine ev duidelijk minder dan voorgenoemd bedrag. (Via: carmagazine.co.uk)

Beeld: MEB-platform van Volkswagen


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.