Toen Volkswagen op de IAA in Frankfurt een hele familielijn met conceptuele Up-modellen voorstelde, zat daar ook een veelbelovende GT Up bij. Deze zou nu het groene licht hebben gekregen en in productie gaan. Gerekend wordt op een krachtbron met 110 pk.

De driecilinders uit de Up leveren nu vooralsnog 60 of 75 pk, waarbij zelfs de laatstgenoemde uitvoering geen snelle jongen van de de Up maakt. Dat geeft ook niet, de Up is vooal bedoelt als zuinige stadsauto. Maar voor de fans van kleine, snelle auto’s van compact formaat is er goed nieuws. De GT Up gaat mogelijk in productie, en krijgt volgens diverse bronnen 100 á 110 pk onder de kap mee. Daarnaast wordt het uiterlijk getweaked met een bodykit, grotere velgen (17″) met daarachter eveneens gegroeide remschijven. De achterkant wordt opgesierd door een dubbele uitlaatpijp, terwijl de voorbumper de beschikking krijgt over LED-dagrijverlichting.

Het is onwaarschijnlijk dat de voorwielaangedreven GT Up op de markt komt met een DSG-unit krijgt, VAG’s versnellingsbak met dubbele koppeling. In plaats daarvan wordt een veel lichtere handgeschakelde zesbak gebruikt waarvan het prijskaartje een stuk lager ligt.

Verder staat de Cross Up in de planning om in productie te gaan, en weten we al dat er een elektrische variant komt (2013) evenals een versie die op aardgas rijdt. Deze zomer begint Volkswagen ook met de uitlevering van de vijfdeurs-versie.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.