VW managers
De Volkswagen Group is met een grootscheepse PR-campagne bezig, om een beter imago te krijgen. Daarnaast moet men haast maken met het verduurzamen van hun modellen.

Men wil namelijk een leidende rol spelen op het gebied van duurzaamheid in de auto-industrie. “Volkswagen was lange tijd in de top van prestigieuze duurzaamheidsranglijsten te vinden en ons doel is nu om die positie terug te winnen”, zei Matthias Müller, algemeen directeur van de Volkswagen Group, tijdens de tweedaagse Group Environmental Conference (GEC) in Wolfsburg. “Wij gaan een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering en het verbeteren van de luchtkwaliteit in steden.

Daarbij gaat het niet alleen om het op de markt brengen van schone, efficiënte voertuigen, aldus Müller, maar ook om het zo milieuvriendelijk mogelijk produceren van die voertuigen. “Daarom stellen we onszelf nieuwe, ambitieuze doelen”, kondigde hij aan. “Wij willen de invloed van de Volkswagen Group op het milieu met nog eens 20 procent extra terugbrengen. Dat betekent dat wij tegen 2025 zo’n 45 procent minder energie en water zullen verbruiken dan in 2010 het geval was. Daarbij moeten ook de hoeveelheid afval, de CO2-uitstoot en de uitstoot van vluchtige organische stoffen met 45 procent omlaag.

Müller benadrukte dat de Volkswagen Group voor een holistische milieustrategie kiest. “Wij breiden onze interpretatie van duurzaamheid uit. Het is niet alleen belangrijk wat er uit de uitlaat komt.; wij moeten kijken naar deze hele levenscyclus van mobiliteit. Hoe wordt energie opgewekt? Hoe worden onze grondstoffen gewonnen? En hoe kunnen we materialen recyclen?” Met deze aanpak volgt de Volkswagen Group de aanbevelingen van de Sustainability Council, een onafhankelijk adviesorgaan dat het management adviseert op het gebied van duurzaamheid.

Onze klanten en de samenleving verwachten duurzaam gedrag van ons”, onderstreepte Müller op de GEC. Dat is de enige manier waarop de Volkswagen Group het vertrouwen van het publiek kan terugwinnen na de dieselaffaire.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.