VW ID Crozz
Opdat elektrische VW’s, Skoda’s, Porsches en Audi’s de normaalste zaak van de wereld worden en diesel als brandstof achterhaald is. Of toch niet?

In 2025 wil de Volkswagen-groep een totaal van 80 elektrische auto’s aanbieden, een aantal dat kan worden onderverdeeld in 50 volledig elektrische auto’s en 30 plugin-hybrides. Dat is Roadmap E, de al bekende wegenkaart voor elektrisch rijden. Inmiddels is er wat meer van de strategie van het VAG-concern onthuld.

Er komen wereldwijd 16 productielocaties voor elektrische auto’s. Niet onbelangrijk is dat er ook samenwerkingsverbanden zijn gesloten met batterijproducenten, ter waarde van 20 miljard euro. Zo is VAG verzekerd van accupakketten bestemd voor de Europese en Chinese markt, klaarblijkelijk de markten die het hoogst worden ingeschat. Wie de toeleverancier wordt voor Noord-Amerika wordt spoedig duidelijk.

De elektrische VAG-familieleden gaan er dus echt komen en wel binnen enkele jaren. E-tron-modellen bij Audi, de ID-reeks bij VW en de Mission E van Porsche. Tegelijkertijd is er niet zoiets als het zwarte schaap van de familie. Diesel als brandstof wordt allerminst afgezworen. Moderne dieselaandrijving maakt deel uit van de oplossing en is niet het probleem.

Topman Matthias Müller hierover: “We doen enorme investeringen in de mobiliteit van morgen, maar zonder huidige technologiën te verwaarlozen en auto’s die een rol van belang spelen in de komende decennia.”

Toch kan er vanaf 2019 kan er iedere maand een elektrische auto worden verwacht. Daaronder ook de VW I.D. Buzz, de herinterpretatie van de Bus. Een heuglijk vooruitzicht.

Beeld: VW ID Crozz, een toekomstige elektrische Volkswagen


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.