Onlangs lekten de eerste beelden uit van de nieuwe Volkswagen Golf 7 Variant. Inmiddels heeft Groen7 meer info over de Bluemotion-variant.

Diesel

De nieuwe Golf Variant komt straks met de bekende 1.2, 1.4 en 1.8 TSI-motoren voor benzinerijders, en voor de dieselaars staat er straks een 1.6 en 2.0 TDI klaar. Het veruit meest belangrijke model wordt echter de Golf Variant Bluemotion, met een 110 pk sterke 1.6 TDI aan boord. Het is VW er alles aan gelegen om bij dit model de CO2-uitstoot verder naar beneden te krijgen, en dit doen ze onder meer door een verbeterde stroomlijn, lagere interne weerstand van de motor, een intelligent warmtemanagement en secundaire aggregaten die ‘on demand’ functioneren. Ook de ‘lange’ vijfde versnelling, het Start-Stop-systeem en banden met lage rolweerstand helpen mee.

Minder dan 88 gram CO2

De reguliere Golf (hatchback) stoot in Bluemotion-trim slechts 85 gram CO2 per km uit. De Golf Variant is langer en daardoor zwaarder, maar de uitstoot zou onder de grens van 88 gram liggen, waarmee de auto recht heeft op 14 procent bijtelling. Hij komt ‘medio 2013’ op de markt, een prijs is nog niet vrijgegeven.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.