Volskwagen Golf TDI
Daags na de recordpoging met de Honda Civic Tourer met dieselmotor, flikt Volkswagen een vergelijkbaar kunstje met de Golf TDI. Deze bleek vrijwel net zo zuinig als de Civic.

Daar waar met de Honda Civic alle 24 landen van de Europese Unie werden aangedaan, daar heeft de Volkswagen Golf TDI in 16 dagen alle 48 aaneengesloten Staten van de VS doorkruisd. De trip nam 16 dagen in beslag en er werd in totaal 8.233,5 mijl afgelegd. In totaal werd er 101.43 gallons aan diesel verstookt, wat een verbruik geeft van 81.17 miles per gallon.

Aangezien we hier niet aan mijlen en gallons doen: 13.234,4 kilometer met 383.95 liter diesel. Dat geeft een verbruik van 2.90 liter per 100 kilometer, nipt minder zuinig dan 2,82 l/100 km die de Honda Civic wist te behalen en zuiniger dan de 2,92 l/100 km die tijdens de Volkswagen Driving Experience werd behaald. In beide gevallen gaat het overigens om conventionele dieselauto’s. Dus zonder (plug-in) hybridetechniek en zonder aanpassingen ten opzichte van het fabrieksmodel. Sterker nog, de auto bleek zelfs nog zuiniger dan het record voor hybrideauto’s tijdens deze zelfde trip door 48 staten.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zuiniger dan hybride lijkt me in dit geval niet zo verrassend. In die 16 dagen zijn serieuze kilometers gemaakt, oftewel lange stukken, constante snelheid. Dat is niet waar een hybride het van moet hebben zeg maar.

Lijkt mij vrij logisch dat de diesel in dit geval zuiniger is als een Hybride. Als je lange afstanden met een slakke gang door de USA heen tuft is een hybride systeem vrijwel dood gewicht.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.