Volkswagen Golf GTE
De Golf GTE is nú bestelbaar vanaf 36.995 euro incl. BTW. In november staat de sportieve plug-in hybride bij de Volkswagen-dealer.

Dankzij de lage vastgestelde CO2-uitstoot geniet de GTE vijf jaar lang 7% fiscale bijtelling bij aanschaf in 2014 en 2015. Dit komt neer op (vanaf) 91 euro netto bijtelling per maand. Ook is de GTE wegenbelastingvrij. Om de vernieuwende techniek te kunnen omzetten in een gunstig praktijkverbruik krijgt elke koper een plug-in hybride praktijktraining.

De Golf GTE heeft een 1.4 TSI-benzinemotor en een e-motor die samen maximaal 204 pk vermogen en 350 Nm trekkracht leveren. Het prestatiepotentieel is opmerkelijk, mede dankzij de standaard DSG-automaat; de ‘0 – 100’ kan in 7,6 s en de topsnelheid bedraagt 217 km/h.

Auto zonder beperkingen
De GTE is ontwikkeld met het oog op dagelijkse bruikbaarheid. Zo trekt hij aanhangers tot anderhalve ton. De bagageruimte bedraagt een bruikbare 272 liter, met de achterbank neergeklapt zelfs 1.162 l. De vastgestelde elektrische actieradius bedraagt 50 km, dankzij de 40 liter benzinetank komt de totale reikwijdte op 940 km.

Aantrekkelijke opties
De Golf GTE is uit te rusten met veelgevraagde opties als adaptieve cruise control (€ 519), lane assist gecombineerd met dynamic light assist (€ 789) en een wegklapbare trekhaak (€ 799). Het populaire Executive Plus-pakket met infotainment Discover Pro, alarm ‘Plus’, spraakbediening en de Car-Net e-remote is er voor € 1.915.

Vernieuwend lease-aanbod
Volkswagen Leasing levert de Golf GTE voor een maandtarief van 589 euro excl. BTW (full operational lease, 20.000 km/jaar, 48 maanden). In dat maandbedrag zijn inbegrepen een zakelijk smart laadpunt waaraan twee auto’s tegelijk kunnen worden geladen en een laadpas met een tegoed voor 500 kilometer groene stroom – HollandseWind® van Eneco.

Acht jaar garantie op accupakket
De Golf GTE is oplaadbaar via een regulier stopcontact of via een (openbaar 3,6 kW) laadpunt. Op het accupakket rust 8 jaar fabrieksgarantie. Het accupakket is voorzien van innovatieve oplossingen die deze lange gegarandeerde levensduur mogelijk maken. Net als de e-up! en e-Golf zijn de lithium-ion accucellen van de GTE zelfbalancerend.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.