Op de Autosalon van Genève hebben we meer informatie achterhaald over de meest gunstig becijferde Golf, de Bluemotion-versie. Die is vanaf volgende week al te bestellen namelijk.

14% bijtelling in 2013
De Golf BlueMotion Concept beschikt over een 110 pk sterke 1.6 TDI die een topsnelheid van 202 km/h oplevert. Het gemiddeld verbruik is één liter diesel per 31,25 km. Met volle tank (50 l) komt de actieradius op 1.562 km. De gemiddelde CO2-uitstoot is 85 g/km, waardoor hij met deze specificaties 14% bijtelling kent bij zakelijke inzet.

golf-bluemotion-14-procent-bijtelling-lease

Eco-modelletje
De gunstige verbruik- en prestatiecijfers zijn te danken aan het lage gewicht van de Golf (tot 100 kg minder dan zijn voorganger), de goede stroomlijn (Cw: 0,27), lage interne weerstand, intelligent warmtemanagement en secundaire aggregaten die ‘on demand’ functioneren. Ook de ‘lange’ vijfde versnelling, het Start-Stop-systeem en banden met lage rolweerstand helpen mee.

Golf Variant
De stationversie zal iets langer op zich laten wachten. Groen7 heeft vernomen dat de Golf Variant BlueMotion, met 87 gram CO2 en eveneens 14% bijtelling, vanaf november of december bij de dealer staat. Nog net op tijd om in de 14%-klasse te vallen, die vanaf 1 januari 2014 weer wijzigt.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.