Op de autotentoonstelling van Parijs heeft Volkswagen de Golf BlueMotion gepresenteerd. Met een gemiddeld verbruik van 1 op 31,25 is de Golf BlueMotion de zuinigste Golf ooit.

85 gram
De Golf BlueMotion Concept beschikt over een nieuwe, 110 pk sterke 1.6 TDI die een topsnelheid van 202 km/h oplevert. Het gemiddeld verbruik is één liter diesel per 31,25 km. Met volle tank (50 l) komt de actieradius op 1.562 km. De gemiddelde CO2-uitstoot is 85 g/km, waardoor een productiemodel met deze specificaties 14% bijtelling kent bij zakelijke inzet.

14% bijtelling
De gunstige verbruik- en prestatiecijfers zijn te danken aan het lage gewicht van de Golf (tot 100 kg minder dan zijn voorganger), de goede stroomlijn (Cw: 0,27), lage interne weerstand, intelligent warmtemanagement en secundaire aggregaten die ‘on demand’ functioneren. Ook de ‘lange’ vijfde versnelling, het Start-Stop-systeem en banden met lage rolweerstand helpen mee. De Golf BlueMotion komt in zijn definitieve versie medio 2013 op de markt. Dit is dus nog een concept, maar we verwachten weinig wijzigingen voor het productiemodel.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

ben benieuwd wat er van dit verbruik overblijft in de echte wereld. Ik zet in op 1:20

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.