VW ID Buzz met accupakket
Om er zeker van te zijn in de toekomst over voldoende accupakketten te kunnen beschikken.

Volkswagen wil uitgroeien tot één van de belangrijkste bouwers van elektrische auto’s. De eerste van vele ID-modellen is de ID.3, een auto die alvast kan worden gereserveerd. Omdat een afhankelijkheid van toeleveranciers kan leiden tot lange wachttijden voor de cruciale accupakketten, is Volkswagen van plan om een eigen accufabriek te bouwen.

Deze fabriek zal verrijzen in het oosten van Duitsland, in de deelstaat Saksen. De plannen krijgen aan het einde van het jaar een definitieve vorm. Voor nu is duidelijk dat de investeringen door Volkswagen en een aantal partnerbedrijven zullen worden gedaan. Als de fabriek er eenmaal staat, dan kunnen de accucellen in eigen huis worden geproduceerd en hoeven uitsluitend de grondstoffen in te worden gekocht. Hiervoor heeft Volkswagen een strategische overeenkomst met het Chinese Ganfeng gesloten, verantwoordelijk voor de aanvoer van lithium, de belangrijkste grondstof van accupakketten.

Helaas worden er maar weinig echt concrete zaken onthuld. Duidelijk is wel dat Volkswagen in de komende tien jaar liefst zeventig (deels) elektrische auto’s op de markt wil brengen en dat er jaarlijks voor 300 GWh aan accupakketten geproduceerd moet gaan worden. Er wordt dus (nogmaals) voorgesorteerd op een groene toekomst door de Wolfsburgse autobouwer.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wacht maar tot die Europese reus los gaat met het geld van die mensen die nu nog zeggen dat hun zojuist aangekochte auto echt hun laatste ICE was. Tesla mag zijn borsten nat maken zolang ze nog geen serieuze winst maken voordat Volkswagen z’n artillerie in stelling heeft gebracht. Tesla zal zich strategisch moeten plaatsen niet zozeer in traditionele automobielverkopen maar service, energie-opslag en laadnetwerk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.