De volle dochter van Volkswagen, Volkswagen Financial Services AG, neemt een belang in Greenwheels. De investering zal als een joint venture samen met Pon Holdings gebeuren. Volkswagen neemt hierbij 60 procent voor haar rekening. De overige 40 procent zijn voor Pon, die vorig jaar al een belang in het Nederlandse autodeelproject had.

De bedragen zijn niet bekend gemaakt, maar de toekomstplannen zijn groots. Het bedrijfsmodel zal door de joint venture verspreid worden over Europa. Volkswagen Financial bestuursvoorzitter Frank Witter ziet “interessante groeikansen” in het pay-per-use model. Greenwheels is hierbij een goed voorbeeld van hoe de auto met het openbaar vervoer gecombineerd kan worden.

Er wordt gekeken naar de behoeftes van de klanten, de keuze van de auto’s en de gebruiksduur. Dat er vraag naar gedeelde auto’s is, twijfelt Witter niet aan. “Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor het kort gebruiken van een auto tegen een vergoeding en kiezen daarmee dus voor een zeer flexibele vorm van mobiliteit.”

Volkswagen Financial is niet onbekend met het concept van auto’s delen. In Duitsland runnen zij het vergelijkbare Quicar. Door te investeren in Greenwheels hopen ze over een paar jaar de grootste financiële dienstverlener op het gebied van auto’s te worden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.