VW ID Crozz concept car
Dat moet synergievoordeel opleveren, zoals dat schijnt te heten in bedrijfskundige termen.

Volkswagen heeft grootse plannen met elektrisch rijden, het merkimago is wat bezoedeld geraakt en verdient verbetering. Met ev’s valt uiteraard goede sier te maken, VW lijkt dit te doen met de beste intenties. Wel is het nog afwachten wanneer de ID-modellen van Volkswagen verkrijgbaar zijn. De VW ID Neo zou er in 2019 moeten zijn. De volledig elektrische, 21-ste-eeuwse VW’s staan op het speciaal ontwikkelde MEB-platform. Hoewel er tussen die modellen veel techniek kan worden gedeeld, is het mogelijk om effectiever te werk te gaan met de ontwikkeling van elektrische auto’s.

Er zal mogelijk worden samengewerkt met Ford. De beide merken hebben een gedeeld belang. De verbrandingsmotor is stilaan aan het verdwijnen, maar voor het zo ver is moeten er uiteraard even goede als concurrerende elektrische auto’s worden aangeboden. Het komt erop neer dat Ford het MEB-platform kan gaan gebruiken, dat wordt althans niet uitgesloten door Frank Witter die bij Volkswagen de chef financiĆ«n is. Volkswagen en Ford zijn van plan om gezamenlijk elektrische bestelwagens te ontwikkelen. Ook werken de beide merken gezamenlijk aan autonome auto’s. Eerder leek het erop dat Hyundai door Volkswagen was uitverkoren.

Elektrische busjes zijn ronduit interessant. Nu worden nog veel van dat soort voertuigen ontwikkeld door gespecialiseerde bedrijven, maar dat lijkt te gaan veranderen.

Volkswagen wil verder een belangrijke bijdrage leveren aan de de nieuwe standaarden op het gebied van autonoom rijden. (Via: autonews.com)

Beeld: VW ID Crozz concept car


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.