Modellen uit de VW ID-reeks
We zeggen het nog maar eens, grootse plannen liggen te wachten op uitvoering. Slechts een paar jaar geduld is nodig voor er een reuzegroot ev-aanbod is van Volkswagen en Ford.

Het MEB-platform is Volkswagens platform voor elektrische aandrijving. De Duitse autobouwer wil een ev-merk worden, er kunnen veel modellen van merken als Audi, Seat, Skoda en Volkswagen worden verwacht, alle met elektrische aandrijving. Maar ook Fords komen op het nieuwe platform te staan. Volkswagen en Ford hebben de handen ineengeslagen voor de ontwikkeling van ev’s.

Dit betekent concreet dat Ford het MEB-platfom gaat gebruiken voor zijn personenauto’s. Het duurt nog even, maar in 2023 kan er een geheel nieuwe ev worden verwacht van Ford. Eén van vele. Binnen zes jaar verwacht Ford in Europa 600.000 auto’s te verkopen die gebruikmaken van het MEB-platform. Ford heeft daarentegen een leidende rol in de ontwikkeling van elektrische bestelwagens en een elektrische pickup truck.

De beide bedrijven zijn bovendien bezig met duurzaamheid en betaalbare mobiliteit. Welke autobouwer is dat niet, of veinst dat op zijn minst?

Verder is aangekondigd dat er met Argo AI wordt samengewerkt om zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. Het gaat om niveau vier van autonoom rijden, dat betekent dat de auto in een geografisch afgebakend gebied zonder enige hulp van een bestuurder zijn weg vindt. Er wordt vooral ingezet op ritdelen en leverdiensten, het zou een voordeel zijn als hiervoor geen chauffeurs meer nodig zijn. Volkswagen investeert in totaal 2,6 miljard dollar (2,3 miljoen euro) in Argo AI.

Beeld: modellen uit de VW ID-reeks; vlnr de VW ID3, ID Buzz en ID Crozz II


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.