Een Europabreed project om het opladen van elektrische auto’s te vergemakkelijken.

Oliemaatschappijen sorteren voor op een nabije toekomst die vol van elektrisch rijden is. Shell heeft NewMotion overgenomen, Total bezit Pitpoint en BP investeert samen met Volkswagen in een snellaadnetwerk.

De gemiddelde autofabrikant is op haar beurt al lang niet meer uitsluitend ge├»nteresseerd in het op de weg zetten van zoveel mogelijk auto’s. Er worden steeds meer aanvullende diensten geboden. Autodelen wordt belangijker, opladen is een vrij cruciale zaak nu het aantal ev’s toeneemt. Dat laatste betekent dat (snel)laders in ruime mate aanwezig moeten zijn. Niet voor niets is aanbieder van ultra-snelladers Ionity opgericht door een aantal verschillende automerken.

De samenwerking tussen Volkswagen en BP is een nieuwe en slimme zet. Groottankstationbezitter British Petroleum (BP) blijft relevant en Volkswagen zorgt ervoor dat opladen eenvoudiger wordt. Het is de bedoeling dat in het Verenigd Koninkrijk tegen het einde van het jaar 250 ultra-snelladers beschikbaar zijn. Bij Aral-vestigingen in Duitsland moeten er voor het einde van het jaar 500 ultra-snelladers voorhanden zijn. Ook in de rest van Europa wordt gewerkt aan een expansie van het aanbod van snelladers.

Beeld: snellader van BP met een andere auto dan een VW die wordt opgeladen


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.