Tijdens de IAA in Frankfurt draait het bij Volkswagen voornamelijk om één auto: de Volkswagen up! (inclusief uitroepteken). Het is de auto die het gat onderaan het modellengamma moet gaan opvullen. Dat gat is ontstaan na het wegvallen van de Fox, een auto die in Europa de handen niet op elkaar kreeg.

Op de Duitse autoshow is niet alleen de reguliere up! uitgebreid te bewonderen, die bij zijn introductie meteen wegenbelasting- en BPM-vrij is, er staan tevens zes conceptmodellen op de bijna 9.000 m2 grote Volkswagen-stand, waaronder deze eco-up!: een auto op aardgas.

De 68 pk/50 kW sterke driecilinder EcoFuel-motor van de eco up! is geschikt voor aardgas. De gemiddelde CO2-uitstoot met BlueMotion Technologies bedraagt slechts 79 g/km. De eco up! debuteert in 2012 in een uitvoering zonder BlueMotion Technologies (CO2-uitstoot: 86 g/km). Wanneer de eco up! wordt afgetankt met biogas, is hij vrijwel CO2-neutraal. In 2013 wordt het gamma aangevuld met een volledig elektrische up!.

De foto’s van de overige VW up!-varianten zijn te bekijken bij onze collega’s van Autoblog. Begin 2012 worden de eerste up!’s bij de dealer verwacht.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.