VW e-Golf aan de snellader bij een Tesco-supermarkt
De auto is al enige jaren in productie, maar wordt een steeds groter succes.

De Volkswagen e-Golf wordt geproduceerd in de Gläserne Manufaktur in Dresden en daar rollen steeds meer elektrische Golfs van de band. Het moge duidelijk zijn dat elektrisch rijden begint aan te slaan en dat het merk uit Wolfsburg inmiddels de productie van zijn momenteel meest belangijke elektrische auto op orde heeft.

De aantallen blijven vrij beperkt. In 2018 zijn er 13.735 stuks van de Volkswagen e-Golf gebouwd, terwijl het productieaantal van de reguliere Golf jaarlijks uitkomt op ongeveer 900.000. Kortom, niet veel meer dan 1 % van alle Golfs heeft een volledig elektrische aandrijflijn. Wit is een populaire kleur, een kwart van alle e-Golfs heeft die kleur. Dat Noorwegen het land is voor elektrisch rijden blijkt uit de exportcijfers, 36 % van de e-Golfs wordt naar dat land geëxporteerd.

Er is dus ruimte voor groei. De plannen voor de ID-modellen zijn er niet voor niets. Het is wachten tot eind 2019, dan pas wordt er echt groot uitgepakt met elektrisch rijden bij Volkswagen. Hoewel het nog altijd de vraag is of de vanafprijzen echt zo scherp zijn als nu wordt beloofd en wat daar dan eigenlijk voor wordt gekocht.

Foto: VW e-Golf aan de snellader bij een Tesco-supermarkt


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.