VW e-Golf bereikt productierecord
Het gaat goed met de productiecijfers van elektrische auto’s.

Na de Renault ZOE is de Volkswagen e-Golf de volgende jubilaris, als zoiets van een auto gezegd kan worden. Van de Volkswagen e-Golf zijn er intussen 100.000 geleverd, daarmee behoort de auto tot de succesvolste ev’s van Europa. De ambities van de Wolfsburgers zijn als bekend torenhoog, want Volkswagen wil uitgroeien tot een waar ev-merk. De Volkswagen ID.3 is de eerste en veel andere ID-modellen moeten volgen. Onderwijl duurt het wachten tot halverwege 2020, dan gaat de levering van de ID.3 van start.

Terug naar de Volkswagen e-Golf. Die is er sinds 2014 en daarmee net wat later dan de Volkswagen e-Up, laatstgenoemde is namelijk ge√Įntroduceerd in 2013. Uiteraard ontkwam de Volkswagen e-Golf niet aan een ordinaire accupakketvergroting, ergens lopende de levenscyclus. Inmiddels beschikt een e-Golf over een nog altijd bescheiden 32 kilowattuur, wat goed is voor een rijbereik van ongeveer 200 kilometer.

De kwaliteit is tegelijk de zwakte van deze ev. Het is gewoon een Golf en dat heeft zo zijn voordelen. De ev springt niet te zeer in het oog en het afwerkingsiveau is boven alle twijfel verheven. Voor mensen die op zoek zijn naar een auto, die haast toevallig elektrisch blijkt.

Als te zien op de foto is de honderdduizendste afgeleverd aan buitengewoon modieuze Duitsers, die hun e-Golf zelf zijn komen ophalen op de productielocatie, de Gläsernen Manufaktur in Dresden.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.