VW e-Crafer Solar koelwagen
Gekoelde bestellingen bezorgen in een stedelijke omgeving. Daarvoor is de Volkswagen e-Crafter Solar uitermate geschikt.

De Volkswagen e-Crafter is de volledig elektrische uitvoering van de grootste bestelwagen van het merk, inmiddels kennen we alle details van deze bus. Nu is er een nieuwe uitvoering gepresenteerd. De Volkswagen e-Crafter Solar koelwagen. Dat is een koelwagen met zonnepanelen op het dak, waardoor de koeling zo efficiënt mogelijk werkt.

Dat zou alsnog betekenen dat koelen zwaar ten koste gaat van het rijbereik, ware het niet dat VW een list heeft bedacht. Er is gezorgd voor een apart stroomcircuit voor de koeling, met een eigen accupakket. Daarmee kan er gedurende 5,5 uur onophoudelijk worden gekoeld, optioneel is tot 11 uur koelen mogelijk. Het rijbereik bedraagt dus nog altijd 173 kilometer volgens de NEDC-norm, maar in de praktijk mogen daarvan enkele tientallen kilometers worden afgetrokken.

Er zijn nu ook twee stekkers om op te laden. Een type 2-stekker voor de bus en een reguliere schuko-stekker voor de koeling. Een laadstop onderweg, al dan niet bij een snellader, betekent niet vanzelfsprekend dat de koeling hernieuwde energie krijgt en er weer een tijdlang tegenaan kan.

De definitieve prijzen worden later bekend gemaakt. Wel is de Volkswagen e-Crafter Solar koelwagen te bewonderen op de Horecava, de vakbeurs voor de horeca. De aanpassingen aan de bus zijn gedaan door Carrosseriefabriek Harderwijk, of Carhar als het korter moet.

VW e-Crafter Solar koelwagen van boven

VW e-Crafter Solar koelwagen opladen


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergeet daarnaast niet dat de omstandigheden waar het hardst gekoeld moet worden meestal ook de zonnigste omstandigheden zijn 😉 . Goede en logische zet om op de markt te brengen.

Die truc was eerder al bedacht door dezelfde koelwagenbouwer. Zonnepanelen op het dak van de bus, om de koeling efficiënter te laten werken in zonnige omstandigheden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.