VW e-Crafter bij een snellader
De volledig elektrische Volkswagen e-Crafter is er. Dus er kan uitstootvrij worden vervoerd met een bestelwagen van VW.

Dat is uiteraard een goede zaak. De vele bestellingen die online worden gedaan, zullen steeds vaker volledig elektrisch aan huis of op kantoor worden gebracht. Dat heeft een prijs, er wordt nogal wat geld gevraagd voor de gemiddelde grote elektrische bestelwagen. Voor de Renault Master ZE geldt dat evenzogoed als voor deze VW e-Crafter.

De Volkswagen e-Crafter wordt geleverd voor een bedrag van € 69.100, exclusief BTW en BPM zoals te doen gebruikelijk in bedrijfswagenland. Er kan dan wel worden geprofiteerd van rijtraingen en laadadvies, ook zijn gedurende acht jaar de onderhoudsbeurten en apk-keuringen gratis. De e-Crafter heeft een accupakket van 35,8 kWh. Daarmee is de bus goed voor een rijbereik van maximaal 173 km, dat is wel gemeten volgens de wat verouderde NEDC-norm die volgend jaar wordt vervangen voor de striktere WLTP-norm. Opladen gaat via de reguliere laadaansluiting op een fase met maximaal 7,2 kW, met de CCS-aansluiting wordt er bij een snellader maximaal 40 kW gehaald. De elektromotor levert maximaal 100 kW (136 pk) en 290 Nm.

De standaarduitrusting is terecht behoorlijk ruim. De e-Crafter heeft een led-verlichting, een geveerde bestuurdersstoel, klimaatregeling, een uitgebreid navigatiesysteem met online diensten en een geavanceerde parkeerhulp. Het laadruim heeft dezelfde omvang als een reguliere Crafter.

Over levertijden worden geen uitspraken gedaan. Wanneer Volkswagen zijn elektrische auto’s voor half geld gaat aanbieden is evenmin duidelijk.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

BedrijFswagenland 😉

Wat een prijs zeg.. inclusief BPM, BTW en aanpassingen in de booth zit je al gauw boven de 100k. Voor freaking bus.

@falcon: elektrisch is BPM 0 Euro

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.