Volkswagen e-Crafter is goedkoper geworden
Check hier waarom.

Volkswagen Bedrijfswagens heeft de e-Crafter scherper in de prijslijsten gezet. De volledig elektrisch aangedreven uitvoering van de Crafter is nu verkrijgbaar vanaf 56.700 euro. Met de tijdelijke Duurzaamheidspremie komt die prijs naar beneden en rij je er één voor 49.950 euro.

Dankzij een 35,8 kWh batterijpakket heeft de e-Crafter een actieradius van 115 kilometer. Bij gebruik van een 7,2 kW wallbox duurt het volledig laden van een lege batterij 5,2 uur. Via een snellader (40 kW gelijkstroom-laadstation) is het pakket in 45 minuten tot 80 procent op te laden.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe Crafter is vanaf het begin rekening gehouden met elektrisch aangedreven versies. Daardoor is het laadvolume van de e-Crafter gelijk aan dat van de Crafter met dieselmotor: 10,7 m3. Ook de maximale breedte (1,83 m) en hoogte (1,86 m) van de laadruimte zijn identiek. Het laadvermogen van de e-Crafter is maximaal 1,0t.

De Full Operational Lease-prijs van de e-Crafter (na aftrek van de duurzaamheidspremie) bedraagt 725 euro exclusief BTW via Volkswagen Financial Services. In sommige gevallen kunnen ondernemers gebruik maken van subsidies voor elektrisch rijden en op investeringaftrek, zoals de MIA (milieu-investeringsaftrek) en KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Via de VAMIL kunnen ondernemingen zelf bepalen wanneer en hoe ze de investering afschrijven.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dit is nou een ideaal alternatief voor alle pakketbezorgers die dagelijks door onze straat rijden. Veel actieradius hebben die toch niet nodig, want ze rijden iedere keer stukken van 50 meter. Scheelt wel veel uitstoot tov al die dieselbussen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.