Niet langer kan slechts voor een gesloten bestelbus worden gekozen, de Volkswagen e-Crafter wordt ook als pick-up geleverd.

Het is eenmaal zonneklaar dat niet iedereen uit de voeten kan met een gewone bestelbus. Voor plantsoenendiensten, straatwerkers, plaatsers van omleidingsbebording en andere lui die vooral buitenwerk verrichten is er de Volkswagen e-Crafter pick-up.

Aan de techniek van de e-Crafter is niets veranderd, aan het uiterlijk des te meer. Het gaat om een pick-up of een kipper, met respectievelijk 820 kg en 740 kg laadvermogen. Er mag dus worden gekozen voor een vaste bak of een kiepbak. Optioneel zijn zaken als een palenrek, touwhaken, een opklapbare opstap en een bezemkast verkrijgbaar. De ombouw wordt gedaan door Veth Automotive en is goedgekeurd door Volkswagen Nutzfahrzeuge, zodat de garantie behouden blijft.

Dat alles heeft een prijs. De reguliere Volkswagen e-Crafter kost € 56.700 (ex. BTW), daarbovenop komt € 13.330 (ex. BTW) voor de ombouw naar pick-up en € 14.950 (ex. BTW) voor de ombouw naar kipper. De tijd dat van betaalbare elektrische bestelwagens moet duidelijk nog aanbreken.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.