Er is een afbeelding opgedoken van de e-Co-Motion. De volgende generatie Transporter.

Van T5 naar T6
De huidige Transporter (T5) is al 10 jaar op de markt, langzaam kijken de Duitsers dus naar een vervanger voor de bedrijfsauto. Deze voortijdig gelekte afbeelding laat zien welke richting Volkswagen opgaat. Hij heet e-Co-Motion en daarom gokken we op een elektrische aandrijving, iets dat ook bij de Volkswagen eT! van toepassing is. Of een combinatie van elektro en ICE. Officieel heeft Volkswagen namelijk nog niets bekend gemaakt over deze auto.

Kleiner
Deze conceptuele voorloper van de Volkswagen T6 is 4,55 meter lang, 1,90 meter breed en 1,96 meter hoog. Hierdoor valt hij kleiner uit dan de huidige Transporter, die bij 4,9 meter begint. De e-Co Motion heeft een laadruimte met een inhoud van 4,6 m3 en kan 800 kg dragen.

De Volkswagen e-Co Motion staat gepland voor de Salon van Genève. In aanloop ernaartoe, of tijdens het VAG-event op 4 maart, zal er meer info naar buiten komen, en weten we wat het merk voor ogen heeft met de strak gelijnde bestelbus.

Volkswagen-e-Co-Motion-Transporter


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zou die niet in deze korte versie een vervanger zijn voor de Caddy? De huidige daarvan is 4.4m dus zou de T6 zowel Caddy als Transporter kunnen vervangen door één model met verschillende wielbases…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.