In China heeft Volkswagen de E-Bugster laten debuteren. De tweezitter op Beetle-basis heeft zijn dak verloren en aan boord is een 115 pk sterke elektromotor en een lithium-ion batterij te vinden. Goed voor een actieradius van 180 km.

De E-Bugster heeft een voorin geplaatste elektrounit. De lithium-ion accu bevindt zich achter de twee zitplaatsen. De capaciteit van 28,3 kWh maakt een actieradius van minimaal 180 km mogelijk. De topsnelheid bedraagt 100 km/h en binnen 10,8 seconden sprint de zonaanbidder naar de honderd. Dankzij de snellaadfunctie is opladen binnen 35 minuten mogelijk. Laden via het reguliere stroomnet kan uiteraard ook. Een display geeft het actuele energieverbruik weer, de energiereserve en de kinetische energie die vrijkomt bij uitrollen/afremmen en die wordt omgezet in elektriciteit.

De E-Bugster is 1,40 meter hoog (9 cm lager dan de reguliere Beetle), 1,84 m breed (+3 cm) en 4,28 m lang. Opvallende details zijn de brede, vlak geplaatste voorruit, de lage zijruiten, de C-vormige LED-strips in de voorbumper, de chroomstrip in het interieur, de geïntegreerde achterspoiler en 18-inch lichtmetalen wielen. Na een druk op de startknopknop wordt het interieur eerst wit en dan blauw verlicht.


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.