De E-Bugster is een op de Beetle gebaseerde tweezitter met krachtige proporties: hij is 90 mm lager en 30 mm breder dan de reguliere Beetle. In combinatie met de naar achter gebogen ramen heeft de E-Bugster de uitstraling van een speedster.

Deze futuristische Kever staat op 20-inch velgen die qua design verwijzen naar die van de oer-Kever. De 85 kW elektromotor is goed voor een sprint van 0-100 km/uur in slechts 10,9 seconden. De batterijcapaciteit zorgt voor een actieradius van 180 km. De lithium-ion-accu is via een 120- en 220-voltaansluiting op te laden, evenals via een snellaadfunctie. In dat geval duurt het slechts 35 minuten om de accu volledig op te laden.

Het interieur van de E-Bugster wordt gekenmerkt door een mix van sportiviteit en hightech features. De sportstoelen, diverse aluminium delen en de middenconsole in carrosseriekleur onderstrepen het sportieve karakter. Op het instrumentenpaneel worden onder meer de actieradius en de staat van de accu weergegeven. Tevens wordt getoond hoeveel energie de regeneratieve remmen opwekken en in de accu opslaan. Met die informatie kan de bestuurder actief inspelen op de actieradius van de auto. De unieke rijervaring in de E-Bugster begint al bij het starten van de auto: na een druk op de startknop begint een lichtshow met witte en blauwe kleuren.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.