VW Pikes Peak-racer
De lengendarische heuvelklim. Met een elektrische racewagen.

Volkswagen en elektrische auto’s. Grootse ambities zijn uitgesproken, maar de dagelijkse praktijk bestaat uit de e-Up, e-Golf, Golf GTE en Passat GTE. Modellen die stuk voor stuk al decennia lang een vaste waarde zijn binnen het merk en nu toevallig zijn voorzien van een elektromotor. We wachten met smart op de ID-reeks, die ons zowaar vernieuwende Volkswagens belooft te brengen.

Voor het zover is, kan er nog een andere elektrische Volkswagen worden verwacht. Een heuse elektrische racewagen. Meer beeld dan een weinig verheffende teaser is er nog niet. Maar dat is spannend genoeg. Allicht ook voor de Duitsers zelf. De laatste keer dat het merk meedeed met de Pikes Peak-heuvelklim was met een tweemotorige VW Golf in 1987.

De Pikes Peak-heuvelklim is 20 km (12,4 mijl) lang en er wordt 1.433 meter (4.700 voet) geklommen. Het record in de klasse elektrisch aangedreven prototypes staat op 8:57,118 minuten. Dat werd behaald door de vrij onbekende e0 PP100-racewagen. Andere elektrische deelnemers aan eerdere edities van de race to the clouds zijn Tesla en Faraday Future.

UPDATE 1: we hebben inmiddels 2 schetsen en wat info over de nieuwe racer van Volkswagen.

UPDATE 2: de Volkswagen I.D. R Pikes Peak is officieel!


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.