Een Transporter is al mooi qua bedrijfswagenvervoer, maar ondernemers die serieus veel lading in één keer willen meenemen kunnen bij Volkswagen natuurlijk terecht voor diens grotere broer; de Crafter. Deze is nu met zuinigere motoren en BlueMotion Technologies uitgerust.

Volkswagen heeft de vijfcilinder vervangen door een efficiëntere 2.0-liter bi-turbomotor met een koppel van maar liefst 400 Nm. Deze diesel is sterker dan zijn voorganger en tegelijkertijd een stuk lichter. Hierdoor kan en mag er meer ingeladen worden. Tot wel 10%, afhankelijk van de uitvoering (er zijn er meer dan 100).

Het uiterlijk is opgefrist met een nieuwe neus waarin we direct het familiegezicht van Volkswagen herkennen.

De vermogens van het nieuwe 2.0 TDI-blok variëren van 109 tot en met 164 pk. En allemaal hebben ze de BlueMotion Technologies standaard aan boord. Een start/stop-systeem, een recuperatief remsysteem dat energie terugwint tijdens het rijden en ook de verbeterende aerodynamica werkt mee aan een lager verbruik. Volgens Volkswagen soms tot wel 25 procent. Wat hier ook aan bijdraagt zijn de energiebesparende banden en geoptimaliseerde overbrengingsverhoudingen.

Crafters met BlueMotion Technologies komen vanaf €20.250 in de prijslijsten te staan. Voorheen met standaard 2 jaar garantie, dat is nu opgerekt tot drie jaar.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.