De Volkswagen Crafter is vanaf nu ook beschikbaar met schone Euro VI-motoren. Daarmee mag de grote bestelwagen ook in streng gereguleerde milieuzones komen. De Euro VI-technologie is te combineren met BlueMotion Technologies die het verbruik nog verder terugdringen.

Met de schoonste motoren van de reeks, hebben de drie verschillende Crafter Euro VI-uitvoeringen toegang tot alle milieuzones van Nederland. Dit zijn gebieden in binnensteden waar beperkte toegang geldt voor vracht- en bestelwagens die te veel fijnstof en stikstofoxiden uitstoten. Het doel van de milieuzones is om de luchtkwaliteit aan de normen te laten voldoen. Momenteel zijn er twaalf in Nederland.

Twee motoren

De nieuwe Euro VI-norm is gericht op het nog verder terugdringen van emissies, vooral van stikstofoxiden. Om aan de zeer strenge Euro VI-eisen te voldoen, maken twee Crafter-motoren (2.0 TDI 84 kW/114 pk en 2.0 TDI 120 kW/164 pk) gebruik van SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) met AdBlue-injectie. Hierdoor wordt de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) bijna tot nul teruggebracht. De Euro VI-motoren voor de Crafter zijn er voor de Gesloten Bestelwagen, de Pick-up en de Kombi.

BlueMotion Technologies

De Euro VI-uitvoeringen van de Crafter zijn ook leverbaar met BlueMotion Technologies. Dit zijn slimme technologie├źn die het verbruik verder terugdringen. Een goed voorbeeld ervan is het start-stop systeem dat de motor uitschakelt als de auto tot stilstand komt voor bijvoorbeeld een rood verkeerslicht. Ook terugwinning van remenergie behoort tot het BlueMotion Technologies-pakket en dat geldt ook voor banden met een verlaagde rolweerstand. De combinatie van Euro VI en BlueMotion Technologies maakt de Crafter tot de schoonste en de zuinigste bestelwagen in zijn klasse. De Volkswagen Crafter is er vanaf 30.010 euro exclusief BTW.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.