VW ID.3 in camouflagekleuren bij de snellader
Dat is geen verrassing en geeft er blijk van dat Volkswagen er vertrouwen in heeft.

Voorafgaand aan de komst van de Volkswagen ID.3 wordt er de nodige informatie prijsgegeven. En dat terwijl we alleen nog maar weten hoe het eerste volledig elektrische volumemodel van VW er met camouflage uitziet. De productie moet van start gaan voor het einde van het jaar, hopelijk gaat het vrijwel onmiddellijk om aanzienlijke aantallen.

Er wordt vanuit gegaan dat de accupakketten van alle ID-modellen die eraan komen een autoleven lang meegaan. Mochten er onverhoopt problemen optreden dan spreekt het vanzelf dat er garantie is. Volkswagen gaat ervan uit dat er na acht jaar of 160.000 kilometer nog altijd 70 % van de oorspronkelijke capaciteit over is. Minder dan dat lijkt reden voor vervanging te zijn. Een VW ID.3 met het grootste accupakket heeft een rijbereik van 550 kilometer, met wat er maximaal wordt getolereerd aan slijtage is de theoretische maximumafstand die kan worden gereden 385 kilometer.

Aangezien de gemiddelde ev geen enorme kilometerstand op de teller heeft staan, is het toch enigszins afwachten hoe het accupakket zich houdt na een ton of twee. Met dien verstande dat er altijd wordt gezorgd voor goed functionerend temperatuurbeheer van het accupakket, wat alvast geen reden geeft om aan de levensduur te twijfelen.

Beeld: VW ID.3 in camouflagekleuren bij de snellader


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.