De langverwachte, elektrische uitvoering van de aloude VW Bus. Wordt dat elektrisch vervoer in zijn meest charmante vorm?

De Volkswagen ID.Buzz belooft een ev te worden die precies genoeg teruggrijpt op de oerbussen van Volkswagen. Het is dus gunstig dat de komst van de productieversie in zicht lijkt te zijn, in 2017 hebben we namelijk al kennis kunnen nemen van de eerste ID-modellen van Volkswagen die op het gestandaardiseerde MEB-platform staan.

Deze zomer wordt de fabriek van Volkswagen-bestelwagens in Hannover aangepast, om de Transporter van de T6.1-reeks te kunnen produceren én de VW ID.Buzz. Er wordt onder andere gezorgd voor automatisering en digitalisering van het productieproces.

Dat neemt niet weg dat de VW ID.Buzz, wat nog altijd de naam is van de concept car, niet onmiddellijk wordt geïntroduceerd. Het elektrische busje wordt blijkens eerdere berichten in 2022 verwacht. Daarbij is het nog altijd onzeker hoe de productieversie eruit komt te zien, hopelijk wordt het ontwerp niet al te zeer afgezwakt en geanonimiseerd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.