Nissan Leaf
Afgelopen jaar verkocht Nissan wereldwijd de meeste elektrische auto’s, Leaf’s om precies te zijn, maar sinds de beurs in Detroit weten de Japanners dat er een kaper op de kust is.

Op de North American Internation Auto Show in Detroit introduceerde Chevrolet namelijk de Bolt. Hoewel deze elektrische auto officieel nog een concept is, windt General Motors er geen doekjes omheen: die Bolt komt er gewoon. Het belangrijkste speerpunt van de Bolt is zijn actieradius van 320 kilometer, ruim meer dan de circa 160 kilometer die je nu met een Leaf kunt rijden zonder bij te laden.

Er zijn hardnekkige geruchten dat de volgende generatie Leaf, die waarschijnlijk over twee jaar komt, een flink grotere actieradius zou krijgen. Geruchten die door Renault-Nissan CEO Carlos Ghosn nog eens aangezwengeld worden. Tijdens de beurs in Detroit liet hij aan The Detroit Bureau weten dat de volgende Leaf zeer concurrerend gaat worden. Om daar even later nog aan toe te voegen dat Nissan’s nieuwe elektrische auto wellicht zelfs meer range krijgt. Eerder verkondigde hij op de Japanse TV al dat de volgende Leaf een verdubbelde accucapaciteit zal hebben. Reken dus op minimaal een bereik van 320 kilometer en misschien dus nog wel meer.

Dit zou mogelijk moeten zijn dankzij nieuwe lithium-ionaccu’s die lichter en kleiner zijn, maar toch een hogere capaciteit hebben. Daardoor zouden er geen consessies gedaan hoeven te worden op het gebied van ruimte voor inzittenden en bagage ten opzichte van de huidige Leaf.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Laat maar komen!

Allemaal dezelfde accu toeleverancier?

Vraag me af wie de batterijen voor de Leaf nu levert…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.