Nissan LEAF
Een verbeterde accu zal begin 2017 zijn debuut maken, waarna de nieuwe LEAF met ingetoomd uiterlijk niet lang op zich laat wachten.

Dit zei Nissan CEO Andy Palmer tegenover Automotive News. “De accuchemie draait om range en energiedichtheid. Dat is waarom de technologie zo vreselijk snel vooruit gaat.”

Hoeveel deze range met de nieuwe batterij zal worden is onbekend, maar 300 kilometer (tegenover de huidige 200 van de LEAF) is nodig om de concurrentie met hun auto’s op waterstof voor te blijven.

Nissan heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de volgende LEAF zijn intrede zal maken. Een volledig elektrische Infiniti wordt – inclusief nieuwe accu – in maart 2017 verwacht. Volgens Palmer zal het niet lang duren voordat de LEAF volgt.

Volgens het designteam zal de LEAF een hatchback blijven, maar krijgt deze een meer doorsnee uiterlijk. Natuurlijk behoudt hij de elementen van een EV, zoals een gesloten grille, maar zal meer het familiegezicht van Nissan krijgen. Dit betekent een meer V-vormige voorkant en een ‘zwevend dak’ door verduisterde pilaren, zoals op de nieuwe Qashqai te zien is.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.