Aventador S
Er is geen ontkomen aan.

De huidige Huracán en Aventador zijn twee ‘ouderwetse’ Lambo’s. Ouderwets in de vorm van aandrijflijn. De Huracán heeft een natuurlijk ademende V10 en de Aventador een V12. Dat recept zal nog wel even blijven, maar beide auto’s krijgen in de toekomst wel hulp van elektro-power.

Dat heeft Lamborghini CEO Stefano Domenicali bevestigd tegenover Top Gear magazine. In het blad heeft Domenicali aangegeven dat de volgende generaties Lamborgini’s hybrides zullen zijn. De volgende generatie Huracán zal het licht gaan zien om en nabij 2022. In het geval van de Aventador staat er nog een vraagteken. Nog niet zo gek lang geleden werd de auto gefacelift in vorm van de Aventador S.

Voor hybride kracht kan Lamborghini in het magazijn van de Volkswagen Groep gaan snuffelen. Porsche maakt supersnelle hybrides in de vorm van de S E Hybrid-modellen en ook Audi gaat die kant op in de nabije toekomst. Vermoedelijk zullen de Huracán en de Aventador niet de eerste hybride modellen van Lamborghini worden. Binnen nu en vijf jaar zal eerst de Urus aan de beurt zijn met een hybride aandrijflijn.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.