De keuze is aan de koper. Benzine, diesel, plugin óf volledig elektrisch.

BMW 745 Le xDrive

Dat mag geen enorm wonder heten, we hebben het zelfs al min of meer voorspeld. Het segment der limousines is één van de eerstvolgende segmenten waar volledige elektrificatie in aantocht is. Uiteraard is de Tesla Model S de norm, maar qua comfort lijkt het vrij eenvoudig om die auto te overtroeven. Hierin is een rol weggelegd voor de BMW 7-serie, Jaguar XJ en Mercedes-Benz S-klasse. Van alle drie wordt een volledig elektrische uitvoering verwacht.

De Siebener wordt dus ook een ev, een mededeling die is gedaan tijdens de presentatie van de jaarcijfers van BMW. De nieuwe BMW 7-serie wordt verwacht in 2022. De topuitvoering zal worden voorzien van elektrische aandrijving, dat kan worden beschouwd als het redelijke, efficiënte alternatief voor een zijdezacht lopende, niet meer van deze tijd zijnde, fossiele veelcilinder. Maar radicaal gedrag hoeft van BMW niet te worden verwacht. Ook verbrandingsmotoren zullen verkrijgbaar blijven en vanzelfsprekend zijn er ook plugin hybrides, de laatste is de heilige graal in de zoektocht naar een minimale uitstoot.

Nu is het wachten op de specificaties. Qua motorvermogen is er ongetwijfeld geen enkele reden tot klagen, vooral het rijbereik kan de auto maken of breken. Komt de capaciteit boven de 100 kilowattuur te liggen en is de aandrijflijn voldoende zuinig, zodat er zonder opladen honderden kilometers kunnen worden afgelegd?

Binnen een paar jaar wil BMW 24 modellen aanbieden met (deels) elektrische aandrijving. Er wordt serieus werk gemaakt van elektrificatie.

Beeld: BMW 745 Le xDrive, de plugin-variant van de huidige 7-serie


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.