RapidE
De exclusieve wagens van James Bond zitten vol met snufjes en innovatie. Een elektrische auto past er dus prima tussen.

In SPECTRE zagen we de glamoureuze Aston Martin DB10. De coupé wordt echter aangedreven door een slurpende V8. Een elektrische Bond Car in een toekomstige James Bond film behoort dan ook tot de mogelijkheden. Deze gedachte deelt Aston Martin CEO Andy Palmer in een interview met CNBC.

Je hoeft niet per se James Bond te zijn om in een elektrische Aston Martin te rijden. Op termijn kan de consument met een dikke portemonnee ook terecht bij het merk. Op dit moment is de elektrische RapidE in ontwikkeling met het Chinese LeEco. De Britse automaker bouwde de DB10 speciaal voor de laatste Bond film. Wellicht kunnen we in de toekomst ook een speciale elektrische Aston Martin verwachten voor een nieuwe Bond film. Palmer ziet het idee in ieder geval wel zitten.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Beetje jammer vind ik. Nu een elektrische Aston Martin op zich kan best wel tof zijn. De Rapide E is toch wel een mooie wagen.

Alleen jammer voor de Bond-films. Vind de scenes met de Aston’s erg leuk om naar te kijken. Mijn favoriet blijft nog altijd de scene uit Quantum of Solace. Waar je een achtervolging door de Italiaanse tunnels zag tussen de DBS en enkele 159’s. Je hoorde enkel de geweerschoten en natuurlijk het geluid van de Aston Martin die het uitschreeuwde door de tunnels. Vind het nog steeds erg indrukwekkende scene. Ook de achtervolging tussen de Jaguar en de DB10 in Rome was ook erg leuk om te zien.

Ben dus benieuwd hoe ze dit gaan overtreffen met een EV die namelijk geen geluid maakt, de drama verdwijnt dan een beetje.

Een Bond film moet natuurlijk wel bestand zijn tegen de tijd, als je hem over 10 of 20 jaar op TV ziet moet het er nog steeds modern uitzien.

Rijden in de toekomst is elektrisch, daar is bij mij weinig twijfel over mogelijk; dan moet de Bond auto met al z’n hypermoderne snufjes zeker niet meer op dinosap rijden en ouderwetse grommende geluiden maken. Dat zal over 10 of 20 jaar een aanfluiting zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.