Er komt een nieuwe supercar uit Spanje, en die heeft weinig op met verbrandingsmotoren. Sterker nog, er worden vier elektromtoren toegepast.

De super-EV heeft de naam Applus+Idiada Volar-E gekregen, waarbij het eerste gedeelte van de naam op een Spaanse ontwikkel- en designbedrijf slaat. De techniek is echter afkomstig van een bekende naam in de wereld van elektrische supercars: Rimac. Dit Kroatische bedrijf schijnt het accupakket en de vier elektromotoren – een bij welk wiel – te leveren. Een setup die eerder al in de Concept_One werd toegepast.

Volar-E

Er wordt geclaimd dat de Volar-E in slechts drie maanden is ontwikkeld. De basis is een buizenframe, voorzien van een koolstofvezel body. Het accupakket heeft een capaciteit van 38kWh en opereert op 640 Volt. Er zou een totaalvermogen van 800 pk opgewekt worden, en het koppel aan de wielen bedraagt 1.500 Nm.

2013-Applus-Idiada-Volar-E

Ambitieus, maar bij dergelijke wonderprojecten is het altijd de vraag of de initiatiefnemers de claims kunnen waarmaken. Zeker met de genoemde ontwikkelingstijd een lastige opgave. Op het Circuit de Catalunya wordt de auto morgen al onthuld. Dan weten we meer.

Volar-E_03

Applus-Idiada-Volar-E

2012-Applus-Idiada-Volar-E

UPDATE: meer info en plaatjes staan inmiddels op Autoblog!


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

38 kWh is veel te weinig voor een elektrische “supercar”. De Tesla Model S heeft 85 kWh en die krijg je er op circuit uitgetrokken op 100 km…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.