Model X
De opvallende Falcon Wings zorgen wederom voor problemen.

Het wiel opnieuw uitvinden blijkt niet altijd een garantie voor succes. Zo ook in het geval van Tesla, dat al veel problemen heeft gekend met de achterdeuren van de Model X. Natuurlijk, die Falcon Wings zien er heel hip uit, maar vooralsnog lijken ze niet echt een verbetering ten opzichte van de ouderwetse deur.

Doordat het openen en sluiten volledig elektrisch gebeurt, kun je niet even snel iets op de achterbank gooien. Je kunt de deuren namelijk pas sluiten als ze eerst volledig geopend zijn. Daarnaast had Tesla in het begin wat problemen met de vele sensors die moeten verhinderen dat de deuren worden geopend in een ruimte waar dat helemaal niet mogelijk is. Als gevolg hiervan wilden de deuren soms niet openen terwijl hier wel de ruimte voor was. Of precies andersom, wat zo mogelijk nog vervelender is.

Om dat laatste probleem te verhelpen, bracht Tesla onlangs een update uit. Deze worden -zoals gewoonlijk- via draadloos internet direct naar de auto verstuurd en ge├»nstalleerd. Een eigenaar van een Model X kwam echter tot de conclusie dat na de update niet alle sensoren nog actief zijn. Zo blijkt een sensor die aan de bovenzijde van de deur moet controleren of er bij het sluiten niets tussen deur en auto komt uitgeschakeld. Dit demonstreert hij in onderstaande video door een komkommer tussen deur en auto te steken, die door de Model X keurig in twee├źn wordt gesneden (op 8:50). Ergo: goed opletten met kinderhandjes en andere obstakels als je de Falcon Wings van je Tesla Model X wilt sluiten… Oh, en vergeet de deuren ook niet te sluiten als je de garage uitrijdt, dat geeft zo’n rotzooi.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ideaal. Hee schoonmoedah achterin, kijk eens naar boven/voren. Ja een beetje meer naar voren. Ja goed zo.

*knop drukt*

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.