I SEE e-Vivaro
Dit lijken nochtans Opel-busjes met elektrische aandrijving te zijn.

Als de fabrikanten zelf niet overgaan tot het produceren van bestelwagens met elektrische aandrijving, dan zijn er altijd wel andere partijen die er brood in zien. In dit geval is dit I SEE uit de Duitse plaats Offenbach, dat tegen Frankfurt am Main aanligt. Dat bedrijf komt met de I SEE e-Vivaro en de e-Movano. Vertrouwd ogende Opels, maar dan met elektrische aandrijving, die gelijk is voor de beide modellen. De elektromotor levert 90 kW (122 pk), het accupakket heeft een capaciteit van 40 kWh of 55 kWh. Opladen is mogelijk met maximaal 22 kW, een CCS-snellaadaansluiting is gecombineerd met het grootste accupakket als optie beschikbaar. Het realistische rijbereik moet meer dan 200 kilometer zijn.

De bussen zijn er in legio configuraties, bijvoorbeeld als gesloten bestelwagen, personenuitvoering of kipper. Het accupakket is onder de laadvloer gemonteerd zodat de nieuwe aandrijflijn niet ten koste gaat van de laadruimte. Truckerstempo wordt als voldoende beschouwd, de topsnelheid is begrensd op 90 km/u. Op de aandrijflijn wordt een aardig ruimte garantie van zeven jaar gegeven, hoewel daarbij een maximum van 250.000 km of 1.500 volledige laadcycli hoort.

De e-Vivaro en de e-Movano zijn in Duitsland bij geselecteerde Opel-dealers te verkrijgen. Ook van de Ford Transit (EEN, TWEE) bestaan er elektrische uitvoeringen, die niet bij Ford zelf vandaan komen. Verdere concurrentie is er in de vorm van de Nissan e-NV200 en Renault Master ZE. Ook de fabrikant van de London cab komt met een busje. (Via: goingelectric.de)

Beeld: openingsbeeld I SEE e-Vivaro, hieronder de e-Movano in kipperuitvoering

I SEE e-Movano kipper


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.