Vorige week ontvingen tien medewerkers van Vitens op het kantoor in Zwolle de sleutels van hun volledig op groene stroom rijdende auto. Het gaat om vijf stuks van de Renault Kangoos Z.E. en vijf stuks van de Renault Fluence Z.E. De elektrische auto’s worden ingezet als bedrijfsauto voor vervoer tussen de kantoren en productiebedrijven van Vitens.

Naast deze 10 elektrische auto´s heeft Vitens nog 5 Renault Kangoo´s die op aardgas rijden. Dit zijn al sinds november 2011 in gebruik. Berijders van de elektrische auto´s kunnen hun batterij via speciale oplaadpunten van Essent opladen. Deze zijn geplaatst bij alle Vitens-kantoren, een aantal productiebedrijven en bij een aantal Vitens-medewerkers thuis. Bestuurders van een auto op aardgas kunnen terecht bij de reguliere tankstations. De actieradius van een elektrische auto is maximaal 170 kilometer, van een auto op aardgas 270 kilometer.

Vitens hoopt via deze proef haar medewerkers enthousiast te maken voor deze manier van duurzaam rijden. In mei 2012 gaat het bedrijf de proef evalueren en besluiten of men meer van dit soort duurzame auto´s gaat aanschaffen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.