Visio.M
De elektrische Visio.M moet het allemaal hebben: sportiviteit, veiligheid, comfort en een ruime actieradius tegen een betaalbare prijs.

De studieauto van de Technische Universiteit München (TUM) kwam tot stand in samenwerking met experts uit de auto-industrie en 7,1 miljoen euro subsidiegeld van de overheid over een periode van 2,5 jaar. Om de Visio.M aan alle criteria te laten voldoen, werd er hoog ingezet op gewichtsbesparing. Dankzij het gebruik van aluminium en met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP) weegt de kleine tweezitter slechts 450 kilogram (exclusief accupakket).

De materiaalkeuze draagt ook bij aan de veiligheid. Doordat de monocoque is opgebouwd uit meerdere lagen CFRP, biedt de Visio.M meer veiligheid aan de inzittenden in het geval van een crash. Mocht deze überhaupt plaatsvinden met de camera’s die de wereld rondom goed in de gaten houden.

De auto wordt van stroom voorzien middels een 13,5 kWh lithium-ion accu, waarmee een actieradius van 160 kilometer mogelijk is. Een lege accu kan in 3 tot 4 uur weer worden opgeladen via een 230 Volt-aansluiting.

De Visio.M wordt deze week officieel onthuld, maar er is nog een lange weg te gaan voordat we ‘m bij de dealer aan zullen treffen. Bijna alle componenten moeten nog worden aangepast aan de productie-eigenschappen van grote serieproducties.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Kijk, dat ziet er goed genoeg uit voor in m’n garage.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.