In een onderzoekslab van General Motors zijn gisteren vijf personen gewond geraakt toen een accupakket onder extreme omstandigheden werd getest, ontplofte en een brand veroorzaakte. GM kwam vrijwel direct met de verklaring dat het niet om een accupakket van de Chevrolet Volt (Opel Ampera) ging.

Na de explosie om 08:45 Amerikaanse tijd bij de testfaciliteit in Warren moest één medewerker naar het ziekenhuis overgebracht worden. Vier andere personeelsleden werden ter plekke behandelt aan lichte verwondingen. De brandweer trof bij aankomst een kleine binnenbrand aan. Tachtig andere medewerkers werden geëvacueerd, verder raakte niemand gewond.

GM verklaart dat het niet om een accupakkket van de Volt ging. Volgens The Wall Street Journal heeft een bron binnen GM gemeld dat het om een testaccu van A123 Systems zou gaan, de acculeverancier die onlangs bekend maakte een productiefout te hebben gemaakt bij het accupakket voor de Fisker Karma.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dus potentieel staat elke Fisker Karma op ontploffen? 😀
Lijkt me sterk dat ze hem bewust overbelast hebben, dan zouden ze voldoende veiligheidsmaatregelen genomen hebben.

@vale46: Uh, nee! Dit is een nieuwe test accu die waarschijnlijk voor een volgende generatie auto is van GM.

Lijkt me niet dat dit de accu is die ook in de Karma ligt.

@widodh: Kan zijn, maar ik vond het nog steeds raar dat die accu ontploft is en er gewonden zijn gevallen.

@vale46: Als je rare dingen met accu’s doet, dan zeggen ze op een bepaald moment idd boem. Zelfde geld ook voor je brandstof tank van je auto 😉

In dit lab zullen ze waarschijnlijk de accu tot extremen getest hebben.

@widodh: Dan zou ik, al is het voor je eigen veiligheid, toch zo’n tests in een bunker doen.
Volgens mij is hij ontploft onder omstandigheden waaronder hij zeker niet zou mogen ontploffen, anders waren er geen gewonden gevallen hé.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.