Auto’s zonder verbrandingsmotor betekenen niet alleen een grote verandering voor consumenten, ook fabrikanten krijgen te maken met een compleet ander productieproces. In het geval van de Tesla Roadster is het interessant om te zien hoe de eerste echte elektrische sportwagen op relatief kleine schaal in elkaar wordt gezet. Het heeft de weg voor de Model S vrijgemaakt, die vanaf 2013 in een oplage van 20.000 stuks per jaar van de band rolt.

De Roadster heeft een 288 pk sterke elektromotor aan boord en kan op één lading stroom een afstand van 395 km afleggen. Vanuit stilstand naar 96 km/u accelereren kan in 3,9 seconden en de Roadster Sport doet het nog 0,2 seconden sneller. Met de koude temperaturen zou de Tesla geen problemen moeten hebben aangezien het accupakket is beschermd tot -20 graden Celsius. Er zijn ongeveer 2.000 Roadster gemaakt door Tesla.

In deze video is een groot gedeelte van het bouwproces te zien. Het in elkaar zetten van de versnellingsbak, de toepassing van de elektrische motor en het monteren van de onderdelen in en op het Lotus-chassis.

In 2014 komt er een opvolger van de Roadster, meer info daarover lees je hier.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.