Volkswagen e-Golf
De Volkswagen e-Golf komt sinds kort in het Duitse Wolfsburg van de band rollen. Hoewel hij in dezelfde lijn wordt geproduceerd als de gewone Golf, gaat het er net even iets anders aan toe.

De e-Golf heeft minder componenten dan zijn broertjes op brandstof. Voor de klant betekent dit minder onderhoud (er zijn minder dingen die stuk kunnen), maar het is ook handig voor de fabrikant. De aandrijflijn en accu worden als één geheel vanaf onderen in de auto gehangen. Geen gedoe met uitlaatsystemen en brandstofleidingen, gewoon een dikke kabelboom.

Onderstaande video laat het hele proces zien. Geen saaie stem die probeert uit te leggen wat je zelf ook wel kunt zien, geen suf muziekje, gewoon de geluiden van eerlijk (hand)werk aan een eerlijke auto.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De betrouwbaarste Golf die je kan kopen, geen TSI, geen DSG, dat is wat je noemt win, win..

Hoezo: Geen gedoe? Je kunt in het filmpje goed zien dat de e-golf gewoon tussen de andere golfjes van de band loopt. Verschillende malen zie je immers eerst een e-golf voorbij komen, en vervolgens een golf met een normale verbrandingsmotor (uitlaat, oliepeilstok, ander front etc.).

Het huwelijk tussen koets en motor+aandrijflijn gebeurd bij de ‘standaard’ golf óók gewoon in één keer. Vanaf onder komt plop de vooras, achteras, uitlaat, en heel de santekraam eronder geschroeft. Minder werk? Ik weet het niet: De E-golf heeft een accu, de gewone heeft een brandstoftank,. Sterker nog: ik zie op een gegeven moment een mannetje met de hand de bovenste unit op de elektromotor schroeven: Ziet er nog niet echt geautomatiseerd uit..

Begrijp mij niet verkeerd: Ik vind het schitterend om te zien hoe het proces verloopt, en zo’n E-golf: Zet maar voor mijn deur neer!.
Maar veel minder ingewikkeld als een ‘standaard auto’? Neuh. Minder onderhoud? Ja, geen ‘ouderwetse’ verbrandingsmotor met olie en dampen, dat is waar. Maar bandjes, schokdempers, stuurhuis, airco: het is er gewoon allemaal en het gaat ook allemaal ‘gewoon’ een keer stuk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.