Formule E inhalen
Dit zijn volgens de organisatie van de Formule E de spectaculairste inhaalacties uit de elektrische raceklasse tot nu toe. En dat valt ons toch een beetje tegen.

Heeft zelfs het bekende Formule 1 te kampen met dalende interesse in de sport, ook het elektrische zusje, de Formule E, heeft nog moeite om echt voet aan wal te krijgen. De vraag is alleen waar het aan ligt. De coureurs zijn veelal doorgewinterde rijders, waarvan we weten dat ze een flink potje kunnen sturen. Zou het dan de afwezigheid van geluid zijn of heeft het te maken met een gebrek aan snelheid? Formule E-wagens zijn immers een stuk minder krachtig dan hun conventionele tegenhangers in de Formule 1.

Op het officiĆ«le Youtube-kanaal van het Formule E-kampioenschap verscheen onlangs een video met de vijf beste inhaalacties tot nu toe. Hoewel er knappe staaltjes stuurmanskunsten bijzitten, ontbreekt het toch een beetje aan spektakel. Zijn open wheel-racewagens eigenlijk wel de beste keuze voor een elektrische raceklasse, of zou een toerwagenkampioenschap met elektrische auto’s veel meer spektakel opleveren? In het WTCC zien we een hoop spektakel, ondanks dat de snelheid veel lager ligt dan in de diverse Formule-klassen.

De video met de top vijf inhaalacties uit de Formule E check je natuurlijk op Autojunk.nl!


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.