De Renault Twizy F1, het kekke karretje met KERS-systeem, is momenteel helemaal hot. Een hogere topsnelheid in vergelijking met de gewone versie, en hij vernedert de Mégane RS met gemak. Natuurlijk moet Sebastian Vettel dan even achter het stuur plaatsnemen.

De Formule 1 coureur lijkt zich helemaal thuis te voelen in de Twizy met F1-techniek. Misschien niet zo spannend als zijn Infiniti Red Bull wagen, maar zeker leuk om te rijden. Vettel heeft een grote grijns op zijn gezicht als hij het karretje over het testcircuit van het Franse Z.E. Centre racet. Hier reed hij trouwens ook even in een ZOE, de eerste keer dat hij in een volledig elektrische auto zat. “It’s funny without no noise.”

De Twizy F1 zal niet in massa worden geproduceerd, maar het geeft wel aan dat we mogelijk technieken uit de Formule 1 in toekomstige Renaults kunnen verwachten. Wij weten in ieder geval wie er één op zijn verlanglijstje heeft staan.

Bekijk de video HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Leuk ding, ik heb laatst met een gewone Twizy gereden en dat is dikke pret. Net een skelter, alleen helaas niet echt rap.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.