Toyota Racing is klaar voor hun hoogtepunt van het seizoen: de 90e 24 uur van Le Mans, volgende week (22-23 juni) op het La Sarthe circuit in Frankrijk.

Een jaar na hun racedebuut in Le Mans 2012 komt Toyota Racing terug met twee fantastische wagens. Teams #7 (Alex Wurz, Nicolas Lapierre en Kazuki Nakajima) en #8 (Anthony Davidson, Sébastien Buemi en Stéphane Sarrazin) rijden een verbeterde TS030. Er komt 530 pk uit de 3,4-liter benzine-V8, maar als er een extra zetje nodig is, bijvoorbeeld om de bocht lekker snel uit te komen, levert de elektromotor nog eens 300 pk extra.

De elektriciteit voor de supercondensatoren wordt opgewekt via een energierecuperatiesysteem dat actief wordt tijdens het remmen in bepaalde, vooraf aangewezen zones van het circuit. Seven testsessies, inclusief de officiële Le Mans testdag afgelopen weekend, laten zien dat de TS030 Hybrid en het team klaar zijn voor de grote race.

Hoe het systeem in zijn werk gaat, kunt u HIER zien.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Goed om te zien dat condensatoren nu gebruikt worden door Toyota. Wanneer je alleen maar elektromotoren gebruikt om na afremmen direct weer te accelereren is het zo enorm veel efficiënter dan accu’s. Het scheelt namelijk een hoop gewicht. Het is alleen jammer dat in de verbruikstests dit voordeel niet goed naar voren komt. Mazda heeft gelukkig wel de ballen gehad dit in hun nieuwe 6 te stoppen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.