Was het eerst de BMW M5 (F10) die het moest afleggen tegen de Model S Performance, ditmaal delft de sterkste variant van de Mercedes E-Klasse het onderspit.

De petrolheads van DragTimes hebben de elektrosedan van Tesla naast het Duitse powerhouse met 525 pk gezet voor een simpel vergelijk: welke auto trekt het hardst op? Mercedes heeft de beste papieren, met een opgegeven sprinttijd naar de honderd van 4,2 seconden. Maar onderschat nooit een EV die zijn 416 pk en 600 Nm aan koppel al vanaf nul toeren per minuut beschikbaar heeft.

Hieronder de sprint, waarin de Tesla tot 110 mph (177 km/u) de baas is. Daarna loopt de Mercedes in.


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

hmm.. mark my words: bij de E63 AMG-S wint de mercedes van de tesla! *doet vingers kruisen*

@bigcar: Ik ben heel benieuwd. De Model S blijft natuurlijk het voordeel van dat koppel bij 0 RPM hebben.

Ik ben érg benieuwd. Laat dat filmpje maar komen!

@widodh: ture, maar het een sprinttijd van 3.6 sec naar de honderd, en 4 wielaandrjiving ga ik ervan uit dat het wel goedkomt!

@bigcar: wat zal die E63 AMG-S gaan kosten? Twee ton? Dat is het dubbele van een Model S Performance. En die E63 AMG-S is het beste waar Mercedes na decennia van ontwikkelen mee kan komen. Tesla is net een paar jaartjes bezig! Wacht maar tot ze een nog snellere versie van hun Performance-model ontwikkelen. De verbrandingsmotor heeft gewoon een aantal, nauwelijks te overwinnen beperkingen ten opzichte van een electromotor.

@mattraket: de e63 is op z’n minst winstgevend, dat kan ik van tesla niet zeggen. ik ben niet anti tesla maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet zo heb met elektrisch of semi elktrisch. je kan wel mercedes naaien door te zeggen dat ze al jaren bezig zijn en dit bereiken terwijl tesla pas 10 jaar geleden begonnen is met deze wagen, maar dan vergeet je echter wel dat mercedes helemaal uit het niets begon met de ontwikkelingen en dat elk jaar heeft lopen verbeteren terwijl ze ook nog n’s dikke winst hebben lopen maken. maar van tesla kan ik dat niet zeggen. het is maar dat elon musk zijn hele vermogen krijgt wil steken en elektrische wagens werkelijk op de kaart brengt, mar niet kan mij wijsmaken dat die dingen milieu bewuster zijn dan bestaande conventionele zuinige auto’s.
laat ik het zo brengen: wat rij je zelf / je ouders? juist, een conventionele brandstofauto en als jij zelf de keuze had tussen een E63 amg en zo’n elektrische stofzuiger zou jij zonder enige twijfel gaan voor de e63.

ps. de e63 amg zal wederom 130K (iets meer, iets minder) kosten en de amg-s zal echt niet 2 ton+ zijn. ik verwacht eerder tussen de 145 en 160K. en met 4 wielaandrijving en een sprinttijd van 3.6 sec naar de honderd verslaat het de tesla wel..

@bigcar: Dan ken je @mattraket nog niet, onze Karma-rijdert. 😉

@aldous: Vergeet ook zijn Volt niet!

Daarnaast @bigcar. Mercedes was vanaf dag 1 ook niet winstgevend. Daarnaast kan je je bij veel dure modellen afvragen of die niet meeliften op het succes van de rest.

Vermogen is toch niet de beperkende factor bij stilstand? Lijkt me dat de Model S gewoon meer grip heeft.

Die mercedesbestuurder accelereerde nauwelijks, dus dit is volkomen flauwekul.

@grandmasterb: Elke keer dat de Model S een auto verslaat is het omdat de andere auto ruk weg reed. Wat je hier ziet is de elektromotor die gewoon per direct maximaal vermogen levert.

ik ben de gelukkige eigenaar van een Tesla roadster (en de S komt er in november aan 😉 en geloof me ik heb nog geen sprint verloren… het beschikbare koppel wordt namelijk heel effectief overgebracht op de weg, de tractiecontrole van Tesla is namelijk retesimpel en daardoor superieur. Ongeveer als volgt. Heeee, geen grip, dan maar geen vermogen. Bij een benzinemotor, hee geen grip, mmm welke versnelling zit ik, wat is mijn zuigerstand, hoe zit het met mijn inspuitmoment etc etc. omdat die techiek veel ingewikkelder is zal die ‘eenvoudige’ elektrische aandrijving vrij makkelijk winnen. En boys, trust me sprintjes ga ik voorlopig niet verliezen…

totdat ze beiden 210 rijden, dan houdt het op … voor de tesla

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.