Even de topsnelheid testen op de Duiste Autobahn is leuk, maar funest voor de actieradius van de Tesla Model S.

Tesla bracht onlangs het nieuws dat zij speciaal voor Duitsland high-speed tuning zullen ontwikkelen. Ze zijn dan ook van plan om groots in te zetten op de markt aldaar, met een geplande verkoop van 10.000 Model S’en per jaar.

Om te onderzoeken of de high-speed tuning wel echt nodig is, trapte een Model S eigenaar het acceleratiepedaal nabij Berlijn volledig in. Zelfs op snelheid accelereert de EV moeiteloos door. Bij 170 km/u nam de versnelling af doordat de auto de heuvel op moest, en bij 200 km/u is het langzaam doorzetten tot de gemeten top van 212 km/u.

Ook op deze snelheden is de Model S fluisterstil met minimaal windgeruis. Het enige nadeel is dat de beschikbare range schikbarend snel achteruit loopt. Maar goed dat er een uitgebreid SuperCharger netwerk wordt aangelegd. (via EV Network DK)

Bekijk de video HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

nou nou wat een minimaal windgeruis zeg

De voorspelde range is het aantal kilometers dat je nog kan rijden als je die snelheid (of die rijstijl) aanhoudt. ’t Is niet dat je op enkele seconden enkele kWh’s verbruikt. Dat kan ook niet, bv. 5 kWh verbruiken op 10 seconden betekent dat je een vermogen hebt van 1800 kW, ofwel 2445 pk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.